SARACIA GANDIRII CONTABILICESTI – I

Domnule contabil,

Stiu cat de tare iubesti, domnia ta, puterea si banii. Stiu inca din anul 1992, cand am fost colaboratori apropiati si, din naivitate, atunci am contribuit fundamental la „edificarea gogoasei publice” care incerci sa fii acum.

Cum ai devenit contabilul lui Halaicu, brusc ai incetat sa ma mai  cunosti. Poate datorita faptului ca recunosteai, in sinea domniei tale, ca tradasesi „baricada” pe care te pozitionasesi pana atunci, trecand din tabara ANTIOLIGARHILOR in tabara FACATORILOR DE OLIGARHI.

Poate asta ti-a fost si telul nemarturisit – sa FACI PE ANTIOLIGARHUL pentru ca OLIGARHIA, in formare pe atunci, sa te bage in seama si sa-ti arunce un ciolan cu ceva carnita pe el.

Poate ai intrerupt relatiile cu mine, brusc si fara nici o explicatie si din cauza unei datorii pecuniare pe care o aveai la mine (CEL MAI GREU TE DESPARTI DE BANUUUUTI, CHIAR DACA NU-TI APARTIN). De datoriile morale nu mai vorbesc. Poate, intr-o zi, voi spune povestea a patru luni HALUCINANTE pe care le-am trait atunci.

Cat timp ai fost CONTABILUL LUI HALAICU (conform „autobiografiei”-CV-ul-  scrisa de manuta dumitale, citez – „1992/1996 – Şef al Departamentului Economic al Primăriei Municipiului Bucureşti. Iniţiază şi aplică mai multe hotărâri -legi municipale- menite să asigure utilizarea mai eficientă a patrimoniul Municipiului Bucureşti”, a se  vedea – http://www.variantacojocaru.ro/?page_id=2 ) tot ce pot spune este faptul ca, impreuna cu seful domniei tale, primarul Halaicu, ati gestionat CEL PUTIN 4 (PATRU) MILIARDE DE DOLARI.

Cu 4 miliarde de dolari: se consolidau toate cladirile cu bulina rosie din Bucuresti; se extindea de 3-4 ori reteaua de metrou; se construiau si 2 autostrazi care sa strabata crucis si curmezis Romania, de la o granita la cea opusa…si tot mai ramanea, PENTRU FURAT, cam un miliard.

Asta socotind la preturile practicate atunci.

In calitate de CONTRIBUABIL la bugetul primariei te intreb – ce-ati facut cu 4 miliarde de dolari, ca in Bucuresti NU S-A VAZUT NIMIC?

In aceeasi calitate te mai intreb care sunt acele „hotărâri (legi municipale) menite să asigure utilizarea mai eficientă a patrimoniul Municipiului Bucureşti„, cu care te lauzi  si UNDE SE POT VEDEA REZULTATELE?

De notorietate, din acea perioada, a ramas numai faptul ca ati produs OLIGARHI de talia lui COCOS, pe care l-ati IMPROPRIETARIT, in REGIM de MONOPOL, cu TOATE PARCARILE din Bucuresti.

Iti „faceai mana” de IMPROPRIETARITOR, cum s-ar zice!

Cat timp ai fost contabilul lui Halaicu si cat timp NU ti-au esuat afacerile, nu prea te-a ingrijorat soarta romanilor.

De cativa ani (cam de prin 2008), de cand ai ajuns la fundul sacului umplut (din salariu, se intelege!) pe vremea in care erai mana dreapta contabiliceasca a lui Halaicu, te-a apucat o grija subita de soarta acestui popor.

Eu am ajuns la concluzia ca NU SOARTA POPORULUI ROMAN te mana in lupta ci o SETE NEMASURATA DE PARVENIRE si, pentru a ti-o satisface, nu te dai inapoi de la a folosi cele mai dubioase mijloace populiste – OMUL CARE NE DA 20 DE MII DE EURO!!! – contand pe SARACIE, PE NEVOIA de SCHIMBARE si de SPERANTA si pe NESTIINTA.

Domnule, ai dovedit ca n-ai moralitatea, n-ai consecventa, n-ai clarviziunea si N-AI CREATIVITATEA NECESARE, care sa te propulseze ACOLO UNDE AI DORI SA AJUNGI.

*

In cele ce urmeaza voi incerca SA-TI INVEDEREZ “GAURILE” MAJORE ALE LC (legii contabilicesti) produsa de inalta gandire a domniei tale care ar sta la baza unei asa-zise constitutii care ar garanta FERICIREA POPORULUI ROMAN (nu stiu cam ai sa rezolvi, domnia ta, „traducerea din amor”care, oriunde in lumea asta, este o cauza importanta de NEFERICIRE si produce, mai ales printre adolescenti si tineri, cele mai multe sinucideri).

a) Scriam, in 2011, sub pseudonim din cauza circumstantelor in care ne-am „despartit” in 92, pe site-ul domniei tale, urmatoarele:

In cazul aplicarii a ceea ce preconizezi, DARUIREA fiecarui roman cu cate 20 de mii de euro pentru a-i investi in capital real (mijloace de productie), orice „baiat destept” (care dispune de 49 de mii de euro) face, in conformitate cu „legea” domniei tale, un proiect pentru o fabrica de conserve – gogonele cu vanilie, limbi de prepelita si cognac – sa zicem.

Din cauza saraciei care se adanceste, gaseste, FOARTE USOR, 49 de amarasteni pe care-i convinge, SI MAI USOR, sa-si alature banii pe care urmeaza sa-i primeasca, conform „legii” domniei tale, proiectului lui. Asta nu degeaba – ci contra unui “imprumut“, pentru fiecare amarastean, de UNA MIE EURO.

Pe fiecare chitanta (notariala sau olografa), va conveni cu fiecare amarstean in parte, sa se treaca valoarea de 20 de mii de euro, scadenta la data limita pe care „legea” o va stabili pentru liberalizarea vanzarii partilor sociale (nu poti sa tii la infinit o persoana legata de „glie” – adica de „capitalul” izvorat din MARINIMIA contabiliceasca a domniei tale) – o data limita, de la care partile sociale vor putea fi instrainate, VA TREBUI SA EXISTE.

La data limita, baiatul destept va semna, cu fiecare amarastean in parte, un contract de vanzare-cumparare – contract prin care AMARASTEANUL ii cedeaza BAIATULUI DESTEPT partile sociale, indiferent de valoarea lor la momentul respectiv. Amarasteanul va trebui sa semneze – este legat de maini si de picioare prin chitanta de 20 de mii de euro. Semneaza si primeste chitanta inapoi. Acum AMARASTEANUL devine liber – usurat si de “DATORIA“ care-l facea sa nu doarma noaptea, usurat si de 19 mii de euro virtuali.

Infocatii LC (legea contabiliceasca) mi-au raspuns, pe blogul domniei tale – ca asa merita daca-i prost (AMARASTEANUL)! „Legea” a vrut sa-l FERICEASCA, dar prostul nu s-a lasat FERICIT.

Cum, amarasteanul este “dezorientat, mintit, pacalit, tradat, pauperizat, demoralizat, decazut moral si material“, pentru a cita un membru al acestui blog, amarasteanul ACUM are nevoie sa puna copiilor ceva pe masa, nu peste unu-doi sau cinci ani.

O mie de euro il scot din necaz macar pentru cateva luni bune. Daca sunt 2-3 membri ai unei familii, indreptatiti la “IMPROPRIETARIRE” prin „legea contabiliceasca”, sunt tot atatea mii de euro.

Dupa aia – o vadea el…

Domnule contabil, impreuna cu infocatii „legii contabilicesti”, v-ati angajat sa-l fericiti pe amarastean – FERICITI-l nu-l JUDECATI. Gasiti SOLUTIA care ar face IMPOSIBIL un astfel de scenariu (prin mijloacele MIRIFICEI stiinte contabilicesti – bineinteles) si feriti-l de alte mii de scenarii posibile, tot prin mijloacele pe care MIRIFICA stiinta contabiliceasca le-a produs in MIRIFICA ei istorie.

In concluzie: baiatul destept va deveni proprietar pe un capital real de UN MILION DE EURO, platind numai 49 de mii (mai putin de 5% – asta in cazul unui baiat destept GENEROS – multi AMARASTENI s-ar multumi si numai cu cateva sute de euro).

Povestea celor doua cuponiade anterioare nu te-a invatat nimic? Aceste cuponiade au produs NUMAI OLIGARHI de tip SOV.

Legea contabiliceasca, asa cum este conceputa acum, va face 2% dintre romani FERICITI. Ceilalti 98% vor ramane SI MAI SARACI decat erau inainte de aplicarea acestei „legi”.
[…]
Răspunde14 iulie 2011 la 12:36

b) Dupa ce am scris cele de mai sus pe site-ul domniei tale, in termeni mult mai politicosi decat am reprodus, ai gasit o solutie (zici domnia ta) – interzicerea instrainarii activelor (uneltelor, spatiilor, pamantului etc.) obtinute prin aplicarea „legii contabilicesti”, pe o perioada de 5 ani (timpul prevazut de lege pentru casarea unor active).

Pe langa faptul ca o astfel de prevedere nu l-ar incomoda cu nimic pe „baiatul destept” din situatia descrisa la punctul a) – daca asteapta un an sau trei sau cinci, pentru el este tot aia -, aceasta prevedere naste NOI si GRAVE probleme.

Daca activele cumparate cu banii proveniti din aplicarea „legii contabilicesti” NU POT FI VANDUTE inseamna ca ne intoarcem la O NOUA FORMA de IOBAGIE, LEGAND lucratorul de UNELTELE SALE, inseamna ca PROPRIETARUL nu este PROPRIETAR iar PROPRIETATEA nu este PROPRIETATE, lipsindu-i unul  dintre atributele esentiale  – DISPOZITIA -, libertatea de a DISPUNE asupra bunului aflat in posesie, inclusiv dreptul de instrainare sub orice forma (donatie, vanzare etc.) din proprie vointa.

Domnule, in ce secol traim? Suntem cumva in Evul Mediu cand un meserias practica o meserie toata viata si transmitea, odata cu uneltele si mestesugul copiilor sai, sau suntem in mileniul trei in care mobilitatea profesionala are ritmuri frenetice, iar uzura morala a tehnologiilor la fel?

Mai clar – daca legam patiserul de cuptorul lui (pe care nu-l poate vinde, dar il poate CASA numai dupa 5 ANI) cu toate ca in alt oras se cauta cuptoare de patiserie, dar in orasul lui patiseriile nu mai sunt rentabile,  patiserul nostru, prin prevederile „legii contabilicesti”, va fi CONDAMNAT LA FALIMENT, neputandu-si schimba domeniul de activitate/afacerea.
Mai mult –patiserul fara clienti este obligat CINCI ANI sa pastreze blestematele de active (cuptorul, stelajele, tavile, mesele. vitrinele frigorifice etc.) care-i vor incurca si locul pe care, probabil, plateste chirie.

O astfel de prevedere ar fi catastrofala pentru bietul om, dar si pentru biata societate romaneasca.

O astfel de prevedere ar fi CATASTROFALA, din punct de vedere economic, deoarece UCIDE MOBILITATEA ECONOMICA.

Daca „legea contabiliceasca” leaga astfel OMUL de ACTIVE, atunci CEI CARE AU MAI MULT DE TREI NEURONI vor intelege ce FORTA PARALIZANTA pentru economie ar deveni aplicarea unei astfel de „legi”.

21 decembrie 2014 la 13:29 | Comentariul aşteaptă acceptul moderatorului.

Domnule contabil,

Dupa ce, INITIAL, ai publicat mesajul de mai sus (care era scris mult mai respectos decat ce am reprodus eu), cand polemica nascuta intre noi a devenit greu de sustinut cu argumente de catre domnia ta, ai preferat sa stergi de pe site-ul pe care-l pastoresti, ca pe o mica feuda si mesajul si o parte din polemica generata de acest mesaj. Numeroase alte mesaje asteapta, de cateva zile, acceptul de publicare.

Ulterior ai incercat chiar sa ma banezi, dar n-ai reusit, in schimb n-ai mai publicat nimic din ce am scris pe site-ul domniei tale.

Pumnul in gura este practica predilecta a DEMOCRATILOR, fabricanti de AER.

Am fost nevoit sa scriu sub diverse alte pseudonime pentru a mai publica cate o interventie. De altfel si pe pagina de FB a domniei tale sunt banat.

Nu faci fata criticilor, domnule.

Se pare ca acest site nu este un site de dezbatere a „legii contabilicesti”, ci numai un instrument de edificare a CULTULUI PERSONALITATII domniei tale.

c) Si acum inca o mare GAURA a CIURULUI denumit LC (legea contabiliceasca).

Domnule, in orice populatie abilitatile sunt distribuite statistic intr-un mod imposibil de schimbat.

-10-15% din populatie are ureche muzicala si/sau voce. Dintre acestia numai sub 1% sunt suficient de dotati pentru a deveni muzicieni profesionisti;

-10-15% au abilitati pentru desen. Dintre acestia numai sub 1% au suficient talent pentru a putea transforma aceasta inzestrare in profesie capabila sa le asigure subzistenta;

-10-15% au talent literar dar numai sub 1% devin scriitori profesionisti, capabili sa se intretina din aceasta ocupatie.

Crezi ca MANAGEMENTUL UNEI AFACERI este la indemana orccui? Cam tot acelasi procentaj dintr-o populatie are aptitudinile necesare acestei INDELETNICIRI.

Rezulta ca, improprietarind cu active, intr-un an, un milion de persoane, MINIMUM-MINIMORUM 85% dintre cei improprietariti vor da foarte repede faliment – DIN LIPSA APTITUDINILOR MANAGERIALE.

Mai inseamna, in fiecare an, cate CEL PUTIN 17 (SAPTESPREZECE) MILIARDE de EURO, din banii PUBLICI, aruncati pe APA SAMBETEI.

Mai inseamna ca ce scontezi domnia ta sa se intoarca la buget din cele UN MILION de afaceri nou demarate anual prin „lege”, nu se va realiza decat in proportie de CEL MULT 1-2%.

Foarte curand aplicarea „legii contabilicesti” se va dovedi un CARITAS DE STAT care va improprietari VIABIL cam 1-2% din populatie, restul FIIND JEFUITA asa cum este jefuita de peste un sfert de secol.

Domnule, spre norocul domniei tale, evenimentele se vor precipita intr-un ritm atat de alert incat nu se va mai pune problema aplicarii vreunei “legi contabilicesti”. Evenimentele vor IMPUNE “variantele” lor, NU PREA FERICITE PENTRU ROMANI.

Multumeste Cerului ca nu va permite sa faci noi experimente paguboase cu Poporul Roman.

Si cele de mai sus nu sunt TOATE GAURILE „ciurului contabilicesc”. Sunt doar cateva mai importante.

In curand voi reveni cu o noua analiza prin care voi demonstra, cu noi argumente, CAT DE GAUNOASA ESTE MARGICA avortata de MINTEA CONTABILICEASCA a domniei tale.

Ghinion – niciodata mintea dumitale nu a putut produce o idee ORIGINALA si SANATOASA!

 

***

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s