Mitul pericolului rusesc

S. V. Dim. Hancu

Fara indoiala ca ORICE RAZBOI scoate la suprafata PRADATORUL si BESTIA din om. Fara indoiala ca, in ultimile doua razboaie mondiale, TOATE PARTILE BELIGERANTE au faptuit CRIME DE RAZBOI, VIOLURI si JAFURI.

Nici razboaiele mai recente nu s-au abatut de la aceasta regula.

In Vietnam, soldatii americani trageau DE PLACERE, din elicoptere, in taranii vietnamezi aflati la munca culturilor de orez. Nu conta ca acolo erau femei, copii si tarani CIVILI.

La fel au procedat militarii americani si in Coreea, Afganistan si Iraq.

In Japonia, dupa ocupatie, americanii au cerut tuturor familiilor de japonezi sa le predea toate armele, inclusiv celebrele sabii traditionale de samurai.

Astfel, in functie de grad, multi militari americani s-au ales, ca prada de razboi, cu sabii vechi de sute de ani, rezultat al maiestriei traditionale a armurierilor niponi.

Acum, aceste sabii valoreaza, pe piata americana, sute de mii si chiar milioane de dolari.

Din muzeul de la Bagdad (Iraq), dupa ocupatia americana, au disparut 15 mii de artefacte extrem de vechi si de o valoare arheologica inestimabila. In urma unor asa-zise anchete, s-au recuperat 5 mii de piese (cele mai putin valoroase). Nimeni nu a fost pedepsit.

Cu siguranta ca 10 mii de piese din acest muzeu se gasesc acum in COLECTIILE PARTICULARE ale magnatilor americani.

Sa ne amintim de Guantanamo si de atrocitatile care se petrec acolo, in zilele noastre, in numele luptei impotriva terorismului.

Aceste excese nu sunt pedepsite legal NICIODATA in ceea ce-i priveste pe INVINGATORI. Numai criminalii INVINSILOR ajung in fata instantelor de judecata.

Sa ne mai amintim si de Teo Peter deoarece Romania este O TARA INVINSA ECONOMIC.

In judecarea istoriei nu trebuie sa ne lasam condusi de  nivelul emotional, NIVELUL CELOR CARE AU TRAIT NISTE EVENIMENTE CARE I-AU MARCAT EMOTIONAL PROFUND. Ei isi poarta ranile sau admiratia lor, dar aceste dureri sau valorizari emotionale ii impiedica sa aiba o PERSPECTIVA DE ANSAMBLU, OBIECTIVA ASUPRA ISTORIEI.

Daca vom renunta la tot bagajul de povesti terifiante ori a celor fastuoase cu mare incarcatura emotionala, daca vom judeca RECE si OBIECTIV vom constata ca Romania a PROGRESAT NUMAI in alianta cu rusii si A PIERDUT cand a fost impotriva acestora.

1806-1812 – RAZBOIUL RUSO-TURC
Armata rusa trece prin Principate, fara a intampina vreo rezistenta notabila si ajunge la Bucuresti. Romanii simpli ii considera pe rusi eliberatori de turci – rusii erau ORTODOCSI si le promiteau poporenilor LIBERA PRACTICA A CREDINTEI SI OBICEIURILOR.

Domnitorii si boierimea, fiind de sorginte fanariota, au fost, majoritatea, alaturi de turci pentru a-si pastra tronurile si privilegiile.

Puterile occidentale fac CEL MAI MURDAR JOC, SUSTINANDU-I BA PE RUSI, BA PE TURCI, DUPA CUM LE DICTAU INTERESELE DE MOMENT.

Prin domnitorii si boierimea fanariota/fanarizata, Ptincipatele Romane, in calitate de vasale ale Imperiului Otoman, au fost de PARTEA TURCILOR si IMPOTRIVA RUSILOR.

In 1812, prin pacea de la Bucuresti, se PIERTDE BASARABIA.

RAZBOIUL RUSO-TURC – 1877-1878
Rusia sprijina miscarile de emancipare nationala si antiotomana din Peninsula Balcanica. Romania Principatelor Unite PERMITE TRUPELOR RUSESTI sa treaca pe teritoriul sau spre Bulgaria. Armata Romana se alatura armatei ruse.

Se obtine NEATARNAREA (INDEPENDENTA) ROMANIEI PRINCIPATELOR UNITE.

NOTA
Acum Rusia ar fi avut cel mai bun prilej sa-si anexeze Principatele, avand armatele AICI. Nu o face, cu toate ca la sud de Dunare erau predominante POPULATIILE SLAVE (bulgarii, sarbii etc.).

PRIMUL RAZBOI MONDIAL – anul 1918
Romania intra in razboi alaturi de alianta DIN CARE FACEA PARTE SI RUSIA chiar impotriva dorintei veneticului hohenzollern 1.

Se realizeaza ROMANIA MARE (MAREA UNIRE) redobandindu-se si Basarabia.

AL DOILEA RAZBOI MONDIAL – 1939-1945
Romania face parte din alianta ce lupta IMPOTRIVA RUSIEI.

Se produce cea mai mare pierdere teritoriala de pana atunci – se pierde TRANSILVANIA DE NORD si BASARABIA.

Romania se alatura aliantei din care facea parte si Rusia – 1944.

Se recupereaza Transilvania de Nord

NOTA
Cu toata scurtarea razboiului cu cel putin 6 luni, realizata prin “schimbarea taberei”, scurtare recunoascuta de majoritatea istoricilor si cu tot tributul de sange al soldatilor romani (intre 600 de mii si un milion de ostasi romani omorati pana in muntii TATRA), Romaniei nu i se recunoaste statutul de tara cobeligeranta si este OBLIGATA sa plateasca DESPAGUBIRI DE RAZBOI. Americanii, englezii si rusii au luat IMPREUNA aceasta hotarare .

1945-1989  – AFLATA IN “LAGARUL SOVIETIC”, Romania cunoaste cea mai puternica dezvoltare industriala din istoria ei care o situeaza intre primele 5 puteri tehnologice ale lumii – dupa unele surse din VEST.

1989-prezent – ROMANIA SE ALATURA ALIANTEI NORD-ATLANTICE  SI UE. Romania ajunge CEA MAI SARACA tara din Europa si este pe cale SA DISPARA.

Saraca tara bogata!

Pentru cei care cred ca ACESTE FAPTE sunt SIMPLE COINCIDENTE am numai respectul datorat acceptarii diversitatii de opinii.

In alta ordine de idei, din punct de vedere SPIRITUAL, Romania apartine ORTODOXIEI iar ortodoxia este mult mai aproape de spiritualitatea ORIENTALA (budism – de exemplu sau confucianism – Cristos si Buddha propavaduiesc aceeasi doctrina a IUBIRII UNIVERSALE) decat de protestantism care ridica in slavi TORA (Vechiul Testament), aceasta mitologie semita primitiva, violenta, bazata pe legea talionului.

Nu militez pentru o APROPIERE EXAGERATA DE RUSI.  Am crescut intr-o familie de ADEVARATI DETINUTI POLITICI (nu vopsiti precum Contabilu’ Mondialu’) in care cuvantul de ordine era „VIN AMERICANII!”. Insa, vazand acum de ce sunt in stare americanii si judecand istoria LA RECE, prefer O BUNA VECINATATE CU RUSII.

NOTA
Pentru Romania ar fi fost ideal STATUTUL DE TARA NEUTRA, dar din cauza cozilor de topor pe care vestul a stiut sa le formeze si sa le foloseasca, MOMENTUL IDEAL a trecut. Acest moment a fost in timpul „domniei tzapului” cand nici o tabara nu parea sa ne doreasca si cand statutul de tara neutra ar fi fost relativ usor de obtinut.

Cine stie daca ne vom mai intalni cu o astfel de conjunctura istorica inainte de a disparea ca popor!

Si, in sfarsit, este EVIDENT ca POLUL DE PUTERE al Lumii se deplaseaza dinspre vest catre est. Intr-un deceniu aceasta schimbare de polaritate va fi evidenta pentru ORICINE.

O tara mica, daca doreste sa supravietuiasca, trebuie sa practice o politica externa realista si pragmatica.

REGULA VERIFICATA TIMP DE PESTE DOUA SECOLE: 

CAND ROMANIA ESTE , SINGURA SAU INTR-O ALIANTA, IMPOTRIVA RUSILOR,  ROMANIA PIERDE MASIV (1812, 1938 – pactul Hitler-Stalin/Ribbentrop-Molotov).

CAND ROMANIA ESTE, SINGURAINTR-O ALIANTA CU RUSIA (vezi Razboiul de Independenta)SAU INTR-O ALIANTA CARE CUPRINDE SI RUSIA , ROMANIA ARE NUMAI DE CASTIGAT (1877, 1918).

CAND ROMANIA ESTE CU FUNDUL IN DOUA LUNTRII, CUM A FOST IN ULTIMA CONFLAGRATIE GLOBALA, ROMANIA PIERDE SI RECASTIGA, PARTIAL, CE A PIERDUT, NUMAI DACA TERMINA RAZBOIUL IN TABARA DIN CARE FACE PARTE SI RUSIA.

 

***

3 gânduri despre &8222;Mitul pericolului rusesc&8221;

 1. asa gandesc si eu si sant bucuros ca mai sant oameni care gandesc cu adevarat rusia ne putea desfiinta ca stat si ne putea lasa fara resursele naturale dar nu a facut-o si democratii si europenii ni le-au furat rapid si kiar unii se bucura de acest lucru,trebuie sa avem relatii bune cu rusia asta este clar sa nu uitam 89.
  .

  Apreciat de 1 persoană

 2. În 1877, România a pierdut în favoarea „aliatului rus” sudul Basarabiei ( judeţele Cahul, Izmail, Bolgrad) pe care Moldova le (re)câştigase (în 1856), după Războiul Crimeei, pierdut de Rusia în faţa marilor puteri europene.
  Să nu uităm că deşi era „aliată”cu Rusia şi făcuse sacrificii enorme în luptele cu turcii din 1877, imperiul ţarist refuzase ţării noastre dreptul de a participa în calitate de ţară învingătoarela lucrările Tratatului de Pace cu otomanii de la San Stefano (la 3 martie 1878).
  În 1918 Rusia aliată si-a retras unilateral trupele de pe frontul românesc şi a încheiat pace separată cu Puterile Centrale la Brest-Litovsk (semnat la 3 martie 1918), lăsând România la cheremul Germaniei, Austro-Ungariei, Turciei şi Bulgariei care i-au impus condiţii de pace înrobitoare.
  Norocul a fost că aliaţii vestici au reuşit să obţină victoria care a dus la prăbuşirea imperiilor German, Austro-Ungarşi Otoman, făcând posibilă Marea Unirea a României cu Basarabia, Bucovina şi Transilvania.
  În ultima conflagraţie globală, România nu a fost „cu fundul în două luntri”.Pur şi simplu s-a văzut singură şi înconjurată (după prăbuşirea aliatului francez) în faţa ţărilor revizioniste (URSS,Germania, Ungaria,Bulgaria, Italia).Teritoriul i-a fost ciopârţit,pierzând Basarabia, Bucovina de Nord, Ardealul de Nord şi Cadrilaterul şi a fost silită să aleagă între o alianţă cu Rusia lui Stalin sau una cu Germania lui Hitler.
  Să ne amintim ca Cehoslovacia nu a luptat nici un moment în Al Doilea Război Mondial
  împotriva URSS şi cu toate acestea ruşii i-au răpit după război Transcarpatia.
  Bulgaria, deşi aliată cu nazistii împotriva URSS a ieşit totuşi în 1945 la terminarea conflagraţiei mondiale cu teritoriul mărit pe seama României , primind şi de la URSS Cadrilaterul care îi fusese dat de Hitler în 1940.
  Cât despre Polonia, aceasta a fost pur şi simplu cipârţită de URSS încă din 1939, deşi nu se afla în război cu această ţară.
  În concluzie, teoria d-tale este pur şi simplu fără nici o bază, atâta vreme cât istoria ne arata iar şi iar căruşii respectă tratatele pe care le încheie numai atunci când nu au forţa să le încalce.
  Ultimul exemplu îl aveţi recent, când Rusia a cotropit Crimeea încălcând Tratatul de la Budapesta din 1994 prin care se angajase alături de SUA şi Anglia să respecte graniţele Ucrainei.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Cine a spus ca Rusia n-are metehnele tuturor imperiilor? Oricum, Romania n-a pierdut, in toata istoria ei, cat a pierdut in ultimii 28 de ani, fiind anexa a imperiilor vestice. Cine nu observa asta ori n-are spirit de observatie, fie nu vrea sa observe. In acelasi timp, 25 de ani, din cei 45 petrecuti ca anexa a Rusiei, au fost cei mai productivi din istoria Romaniei.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s