SARACIA GANDIRII CONTABILICESTI – II

Partea I-a a acestui material se incheia asa – „Domnule, ai dovedit ca n-ai moralitatea, n-ai consecventa, n-ai clarviziunea si N-AI CREATIVITATEA NECESARE, care sa te propulseze ACOLO UNDE AI DORI SA AJUNGI.

Am promis ca voi continua analiza genialei margici contabilicesti a genialului nostru reformator, doctor in contabilitate.

Genialul nostru reformator contabilicesc le promite romanilor ca-i va improprietari cu capital real in valoare de 20 de mii de euro fiecare.

Nu mi-am propus acum sa analizez si sa pun in evidenta aberatia privind sursele de finantare. O voi face intr-o continuare ulterioara a acestui material.

Acum vreau sa analizez ,sumar, numai metodologia implementarii GENIALULUI PROIECT.

Domnul contabil vrea sa-i IMPROPRIETAREASCA pe romani, dar nu oricum. Domnia sa este foarte atent cu banul public. A invatat asta de cand a fost „Şef al Departamentului Economic al Primăriei Municipiului Bucureşti” (1992-1996) si cand a avut atat de mare grija de banii bucurestenilor incat nici el nici bucurestenii n-ar putea spune unde au disparut peste 4 miliarde de dolari.

Ca urmare, nu oricine doreste va putea sa beneficieze de banii oferiti de LC (legea contabiliceasca) , ci numai aceia care vor dovedi, printr-un proiect, ca vor sti sa investeasca banii cu folos, adica in capacitati productive rentabile.

Cu toata exigenta domniei sale, ne asigura ca circa un milion de cetateni se vor bucura, anual, de binefacerile legii contabilicesti.

Asta inseamna un milion de proiecte studiate si aprobate.

In cazul proiectelor cu finantare de la UE, rata de aprobare a proiectelor (din prima) este de cam 15%. Dar UE nu finanteaza un milion de proiecte nici in 10 ani.

Domnul contabil vrea sa intre in cartea recordurilor.

Eu il cred capabil pe domnul contabil sa organizeze o selectie a proiectelor in asa fel incat, IN FIECARE AN, sa ne bucuram de cate un milion de mici intreprinderi noi si sunt mai permisiv – accept o rata de aprobare a noilor proiecte de 25% – ce Dumnezeu,! – romanul s-a nascut scriitor de proiecte de investitii.

Asa-dar, pentru a avea un milion de proiecte aprobate intr-un an, TREBUIE SA EXAMINEZI PATRU MILIOANE DE PROIECTE.

Cine face examinarea si cine acorda aprobarea pentru aceste proiecte? O comisie FOARTE COMPETENTA, cum este si normal. Nu-ti poti bate joc de banul public! Proiectele aprobate, odata materializate, TREBUIE SA DEVINA AFACERI DE SUCCES.

Cate proiecte trebuie sa examineze comisia anual?

Patru milioane, din care sa aleaga un milion de proiecte – pe cele mai bune. Restul de trei milioane de solicitanti sa se intoarca acasa, sa mai invete, sa se mai gandeasca si sa se prezinte in anul urmator cu un proiect mai bun.

Sa facem o socoteala – sa incercam sa aflam cate proiecte va trebui sa examineze COMISIA pe unitatea de timp.

4 000 000 de proiecte : 245 de zile lucratoare = 16326,5 proiecte/zi

Sa vedem cate proiecte va trebui sa examineze COMISIA pe ora.

16326,5 de proiecte : 8 ore lucratoare =  2040 proiecte/ora

Sa mai calculam cate proiecte va trebui sa examineze COMISIA pe minut si pe secunda? Nu mai este cazul. Este clar ca o singura comisie nu va face fata. Vor fi multe comisii si multi examinatori.

Cati?

O comisie serioasa, in functie de complexitatea unui proiect, are intre 5 si 20 de membri.

Noi vom fi mai modesti – vom forma exhipe de cate trei examinatori. Este un numar cam mic, dar din plop nu se observa.

O astfel de echipa are nevoie de cel putin 7 zile lucratoare (o saptamana) pentru a examina un proiect CU SERIOZITATE. Cum altfel decat cu SERIOZITATE!? – E DOAR BANUL PUBLIC IN JOC SI VIITORUL TARII LA CARE TINE ATAT DE MULT dl. contabil national.

245 de zile lucratoare : 7 zile pentru un proiect = 35 de proiecte examinate/an

Sa vedem acuma cate astfel de comisii sunt necesare pentru a examina cele 4 milioane de proiecte din care sa se poata alege un milion de proiecte viabile.

4000000 de proiecte : 35 de proiecte examinate pe an de o comisie = 114 285,7 de comisii

Si acum sa vedem cati specialisti de INALTA CALIFICARE SI INALTA PROBITATE MORALA va fi nevoie pentru a forma cele 114 285,7 de comisii.

114 285,7 de comisii x 3 membri pentru o comisie = 342 857,1 specialisti PERFECTI

Se pune intrebarea de unde va lua Romania atatia specialisti capabili de a expertiza proiecte si daca-i gaseste, cu cat ii va plati.

Romania nu va dispune niciodata de specialistii de care are nevoie pentru selectia UNUI MILION DE PROIECTE PE AN  si daca, prin absurd, i-ar avea, nu i-ar putea plati deoarece astfel de specialisti ar trebui platiti cel putin cat magistratii pentru a nu se lasa corupti.

Domnule GENIU NATIONAL CONTABILICESC tot ce-mi vine in minte acum, cand scriu aceste randuri, este sa iti recomand un amplu si cat mai complet examen medical – la varsta DOMNIEI TALE cu sanatatea nu te joci!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s