Magazinul de GOGOSI

Stimati vizitatori, reproduc, mai jos, CV-ul domnului contabil Cojocaru, asa cum l-a scris domnia sa.

Daca il veti citi cu atentie si aveti spirit de observatie, veti connstata ca acest CV este plin de MINUNI savarsite de acest SFANT al contabilitatii romanesti.

Doamnelor si domnilor, constatati, va rog, ca in perioada 1972-1976 domnul contabil era „victima” unui PROCES POLITIC, prin urmare era DETINUT POLITIC.

Majoritatea proceselor de drept PENAL se judecau cu inculpatii in stare de arest, cu atat mai mult un INCULPAT DIN MOTIVE POLITICE nu era lasat in libertate.

Mai constatati ca in aceasi perioada (1972-1976) domnul contabil isi FACEA DOCTORATUL.

Cum a fost posibil acest lucru, stiindu-se faptul ca nici in America un detinut nu-si poate face DOCTORATUL? Poate face  un masterat prin invatamant la distanta, dar DOCTORATUL in nici un caz!

Si mai sunt unii care considera ca in perioada ceausista erau incalcate drepturile omului! Iata ca „DREPTUL la EDUCATIE” in Romania era respectat CU PRISOSINTA si la COTE care faceau de rusine America – „patria drepturilor omului”.

Din cate stiu eu (si stiu bine), pe vremea aceea nu erai admis la doctorat daca aveai „vina” de a NU FI MEMBRU PCR.

Sa fi avut INCULPATII POLITICI un REGIM SPECIAL!?!

In urma judecarii „PROCESULUI POLITIC”, contabilul nostru a fost „PEDEPSIT” sa lucreze in INTREPRINDERI de COMERT EXTERIOR.

Cat de ravnite erau aceste posturi stiu toti cei ce au trait atunci. Aceste posturi iti asigurau un PASAPORT DE SERVICIU si numeroase iesiri in TOATA LUMEA PE BANII STATULUI SOCIALIST.

Toate intreprinderile de comert exterior erau PATRONATE de baietii cu ochi albastri, angajati ai „serviciilor”.

Fuga precipitata din tara a domnului contabil nu poate avea decat doua posibile explicatii:

  • fie domnul contabil si-a bagat prea adanc mana in borcanul cu magiun (muncitorii, care doreau sa munceasca in strainatate COTIZAU DIN GREU catre functionarii care aprobau plecarea lor) si-l astepta o CONDAMNARE de DREPT COMUN ;
  • fie dl. Cojocaru a plecat „in misiune sub acoperire”.

Cunoscandu-i bine IQ-ul si activitatea de la Primaria lui Halaicu, tind sa cred ca prima varianta este cea mai probabila.

Daca cineva vede si o a treia posibila motivatie a expatrierii domnului contabil, il rog sa mi-o comunice. Poate mi-a scapat mie!

***

Conform „autobiografiei” sale,  in perioada 1992-1996, domnul contabil a fost, citez – „Şef al Departamentului Economic al Primăriei Municipiului Bucureşti. Iniţiază şi aplică mai multe hotărâri -legi municipale- menite să asigure utilizarea mai eficientă a patrimoniul Municipiului Bucureşti”,  – si tot ce pot spune este faptul ca, impreuna cu primarul Halaicu, dl contabil a gestionat CEL PUTIN 4 (PATRU) MILIARDE DE DOLARI.

Cu 4 miliarde de dolari: se consolidau toate cladirile cu bulina rosie din Bucuresti; se extindea de 3-4 ori reteaua de metrou; se construiau si 2 autostrazi care sa strabata crucis si curmezis Romania, de la o granita la cea opusa…si tot mai ramanea, PENTRU FURAT, cam un miliard.

Asta socotind la preturile practicate atunci.

TOT CE A REUSIT DOMNUL CONTABIL IN ACEA PERIOADA SI CU ACEST BUGET  A FOST SA PRODUCA, PE BANDA RULANTA, OLIGARHI DE TALIA LUI COCOS, PE CARE L-A „IMPROPRIETARIT”, IN REGIM DE MONOPOL, CU TOATE PARCARILE DIN BUCURESTI.

ISI „FACEA MANA DE IMPROPRITARITOR” – cum s-ar zice.

In calitate de CONTRIBUABIL la bugetul primariei l-as intreba – ce a facut cu 4 miliarde de dolari, ca in Bucuresti NU S-A VAZUT NIMIC?

In aceeasi calitate l-as mai intreba care sunt acele „hotărâri (legi municipale) menite să asigure utilizarea mai eficientă a patrimoniul Municipiului Bucureşti„, cu care se lauda  si UNDE SE POT VEDEA REZULTATELE?

Cum a devenit contabilul lui Halaicu, dl. supercontabil a incetat brusc orice activitate publica.

Poate datorita faptului ca recunostea, in sinea domniei sale, ca tradase „baricada” pe care se pozitionase pana atunci, trecand din tabara ANTIOLIGARHILOR in tabara FACATORILOR DE OLIGARHI.

Poate asta i-a fost si telul nemarturisit – sa FACA PE ANTIOLIGARHUL pentru ca OLIGARHIA, in formare pe atunci, sa-l  bage in seama si sa-i arunce un ciolan cu ceva carnita pe el.

Cat timp a fost contabilul lui Halaicu si cat timp NU i-au esuat afacerile, dl. contabil nu prea s-a aratat ingrijorat de soarta romanilor.

De cativa ani (cam de prin 2008), de cand a ajuns la fundul sacului umplut (din salariu, se intelege!) pe vremea in care era mana dreapta contabiliceasca a lui Halaicu, l-a apucat o grija subita de soarta acestui popor.

CITITI SI MINUNATI-VA:

„Despre noi

Dr. Constantin Cojocaru

 

EDUCAŢIA:

1949/1956 – Elev la şcoala generală din satul natal, Beciu, Teleorman;

1956/1960 – Elev la Colegiul Naţional “SFÂNTUL SAVA” din Bucureşti (pe atunci Liceul “Nicolae Bălcescu”);

1960/1965 – Student la A.S.E. – Academia de Studii Economice – în Bucureşti (pe atunci Institutul de Studii Economice şi Planificare);

1972/1976 – Doctorand, la A.S.E. În 1976 obţine titlul de doctor în economie, la Universitatea din Galaţi.

ACTIVITATEA PROFESIONALĂ ŞI PUBLICĂ:

1965/1967 – Economist la Întreprinderea de Construcţii Hidroenergetice – Vidraru, Argeş;

1967/1976 – Redactor şi şef de secţie la “VIAŢA ECONOMICĂ” şi “REVISTA ECONOMICĂ”; cadru didactic asociat la Catedra de “Conducere şi Organizare a Unităţilor Economice” din A.S.E. – Bucureşti. Este preocupat, în mod deosebit, de rolul inovaţiei în economie. Pe această temă îşi pregăteşte şi teza de doctorat (1972/1976) a cărei sinteză este publicată de către Editura Ştiinţifică şi Enciclopedică din Bucureşti, sub titlul “CREATIVITATE ŞI INOVAŢIE”. În 1972, intră în conflict cu regimul comunist. Procesul politic durează până în 1976. I se interzice să lucreze în presă, în învăţământul superior şi în cercetare;

1976/1984 – Economist şi şef de birou la întreprinderile ROMCONSULT, ROMSIT, ARCOM – toate cu profil de comerţ exterior;

1984/1985 – Refugiat politic, Cairo, Egipt;

1985/1990 – Refugiat politic, Chicago, S.U.A.: Analist şi director financiar la companiile IB DIFFUSION, OMT CORPORATION şi ABACO INTERNATIONAL. În ianuarie 1990, scrie studiul “Restructurarea economiei româneşti”, publicat în ziarul ADEVĂRUL din 13-14 februarie, 1990, actul de naştere a ceea ce mai târziu se va structura în programul de reformă economică, cunoscut sub numele de “VARIANTA COJOCARU”, program care preconiza formarea rapidă a clasei mijlocii în România, prin împroprietărirea cetăţenilor cu capitalul naţional acumulat până în 1989, clasă mijlocie care să constituie, apoi, scheletul unei economii performante şi a unei societăţi democratice;

1990/1992 – Consilier economic al Cartelului Sindical “ALFA”. Publică un număr mare de studii şi articole pe probleme economice şi financiare, precum şi cartea “PRIVATIZAREA. DE CE? CUM? PENTRU CINE?”. Înfiinţează Partidul Solidarităţii Naţional – Democrate, cu care participă la alegerile parlamentare din 1992. Încearcă să candideze la funcţia de Preşedinte al României, dar nu reuşeşte să strângă numărul de semnături necesare.

(Domnule contabil, asta-i GOGONATA RAU. In 92 aveai publicate numai materialele pentru care ai indicat publicatia, data publicarii sau editura la care respectivele materiale au vazut lumina tiparului – REZUMATUL PUBLICAT LA EDITURA STIINTIFICA SI ARTICOLUL DIN ADEVARUL. Toate celelalte lucrari pe care le dai drept „LUCRARI PUBLICATE” sunt incropeli facute pentru blogul dumitale menite „sa dea bine la CV”. Dovedeste-mi ca ma insel – INDICA TITLURILE NUMEROASELOR ARTICOLE SI STUDII, PUBLICATIA ANUL SI NUMARUL IN CARE AU APARUT IAR PENTRU VOLUME INDICA macar EDITURA si ANUL PUBLICARII.)

1992/1996 – Şef al Departamentului Economic al Primăriei Municipiului Bucureşti. Iniţiază şi aplică mai multe hotărâri (legi municipale) menite să asigure utilizarea mai eficientă a patrimoniul Municipiului Bucureşti; 1993/1996 – Membru în Consiliul de Administraţie al R.A.T.B. (Regia Autonomă de Transport Bucureşti); 1994/1996 – Membru în Consiliul de Administraţie al S.C. SIND ROMÂNIA S.R.L.

1996/1997 – Preşedinte – Director General al S.C. ROMFIN S.A. – societate de valori mobiliare.Societatea şi-a început activitatea în septembrie 1996, cu un capital social de 100.000.000 lei, având doi salariaţi – preşedintele şi un operator PC. În septembrie 1997, societatea efectua 15% din volumul tranzacţiilor la BURSA DE VALORI BUCUREŞTI şi la RASDAQ, dispunea de 40 de sucursale judeţene şi 280 agenţii orăşeneşti şi municipale, de un capital propriu cu o valoare de 6,2 miliarde lei, reuşind să realizeze lunar, în medie, un profit net de peste 100.000 US$ şi asigurând locuri de muncă la peste 1000 de persoane. Prin Hotărârea nr. 19/1997 a CNVM (Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare) i se interzice să lucreze în piaţa de capital din România. Dă în judecată CNVM-ul şi obţine anularea Hotărârii nr. 19/1997, prin Decizia Curţii Supreme de Justiţie, rămasă definitivă. Procesul a durat 2 ani. Între timp, S.C. ROMFIN S.A., sub o altă conducere, a dat faliment;

1998/1999 – Consilier financiar la S.C. ZAGEROS S.R.L. – societate comercială cu profil agricol. În 1999, publică lucrarea “IEŞIREA DIN PRĂPASTIE” (Editura?!?! Editura?!?! Editura?!?!). Cartea analizază procesul de prăbuşire a economiei româneşti după 1990 şi propune soluţii pentru construirea, în România, a unei economii democratice, productive şi performante;

1999/2002 – Preşedinte al Băncii Populare IZVORUL (B.P.I.). B.P.I. a fost înfiinţată în luna iulie 1999, cu un capital social iniţial de 243 milioane lei şi 166 de membri cooperatori. În aprilie 2000, avea 1200 de membri cooperatori, 30 de sucursale şi agenţii teritoriale, un capital social de 1,7 miliarde lei şi active bancare (credite acordate) în valoare de peste 6 miliarde lei. Ca urmare a adoptării şi aplicării O.U.G. nr. 97/2000 şi 272/2000, B.P.I. a intrat în lichidare, prin efectul legii, deşi, la data intrării în lichidare, avea activul net pozitiv şi funcţiona cu profit. Candidează la funcţia de Primar General al Capitalei.

2002/2003 – Economist la I.C.P.S.P. (Institutul de Cercetări şi Proiectări Sisteme de Producţie), din cadrul Companiei Naţionale ROMARM S.A.;

2005/2007 – Consilier economic la S.C. STUDIOUL CINEMATOGRAFIC SAHIA-FILM S.A.;

2007/2008 – Administrator la S.C. GRUP FINANCIAR EUROŞANSA S.R.L., firmă de consultanţă tehnică, financiară şi juridică, specializată în managementul proiectelor finanţate din Fonduri UE.

21.08.2010 – Preşedinte al Partidului Poporului.

 *

Cine se indoieste de acuratetea reproducerii CV-ului domnului contabil poate face o confruntare cu sursa de la http://www.variantacojocaru.ro/?page_id=2 .

 

***

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s