Ne-am lipit tinta pe piept…

Putina lume stie ce inseamna o racheta balistica si la ce foloseste.
Wernher von Braun, cel care a construit, pentru Hitler, celebrele rachete V1 si V2 cu care a fost bombardata Londra de pe teritoriul Germaniei, si-a dat seama ca, pentru distante mari, rachetele care zboara la mica inaltime – cateva mii de metri – nu mai sunt „rentabile”. Asta deoarece rezistenta aerului este atat de mare incat rezervoarele de combustibil ale rachetei ar fi trebuit sa fie URIASE.
La cererea lui Hitler, von Braun s-a gandit sa faca rachete care sa consume relativ putin combustibil, dar care sa duca, la mii de kilometrii, incarcaturi eplozive MARI. Eventual peste Atlantic…
Acest mare inginer s-a gandit sa ELIMINE, din calea rachetei, AERUL CARE OPUNE REZISTENTA ZBORULUI RACHETEI SI-I MARESTE, NEPERMIS DE MULT, CONSUMUL.
CUM?
Simplu – ridicand racheta DEASUPRA AERULUI.
la 20-25 de mii de metri altitudine se cheama ca ai ajuns aproape in SPATIUL COSMIC si aerul este atat de rarefiat incat rezistenta pe care o opune zborului rachetei este neglijabila. O racheta aflata la o astfel de inaltime poate parcurge MII DE KILOMETRI SI MAI REPEDE SI CU UN CONSUM DE COMBUSTIBIL MULT, MULT MAI MIC.
Cand l-au „preluat” americanii – pentru ca l-au preluat cu tot cu colaboratorii sai, sa le construiasca si lor rachete – von Braun era in faza de experimentare a primelor RACHETE BALISTICE.
Romani bucurati-va – AVEM SCUT ANTIBALISTIC!
Rachetele balistice precis ca pe noi ne vizau ca doar Rusia, potentialul agresor, este la mii de kilometri de noi.
Acceptand baza de la Deveselu, NE-AM PUS TINTA PE FRUNTE.
Exista si alte tipuri de rachete care strabat cateva zeci sau chiar sute de kilometri FARA A PUTEA FI DETECTATE DE RADAR deoarece zboara la mica inaltime, urmarind toate denivelarile terenului.
Daca este programata sa zboare la 100 de metri inaltime, acest tip de racheta va tine, cu sfintenie, aceasta inaltime fata de sol, fie ca strabate sesuri, fie ca trece peste dealuri si munti.
Primul obiectiv atacat de rusi, in caz de conflict, VA FI  ROMANIA, cata vreme pe teritoriul ei se afla astfel de baze.
MAHALAGIUL ROMAN este un personaj vesel din fire. EL se bucura, ca un copil, din orice. Daca americanii ar fi impartit si o fasole cu ciolan facuta la cazan, bucuria ar fi fost DEPLINA – mahalagiul s-ar fi bucurat ca participa, cu anticipatie, la propriul sau parastas.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s