PAMANTUL, un activ OARECARE…

Pe un anume site am tras PRIMUL SEMNAL DE ALARMA PUBLIC cu privire la pericolul instrainarii pamantului romanesc, cu mult inainte ca aceasta problema sa fi devenit EVIDENTA SI STRINGENTA.

Am fost devansat numai de acei poporeni care, in 90, strigau – „NU NE VINDEM TARA” si care au fost puternic BLAMATI de majoritatea ‘telectualilor.

Nu am ascuns niciodata credinta mea conform careia ‘telectualu’ roman este o fiinta superior DRESATA.

Si „telectualu’ Ioan Rosca a facut ce stie sa faca orice ‘telectual. Multa vreme a tot pritocit ideile care faceau parte din DRESAJUL sau. La mult timp dupa ce alarma, pe acel site, fusese trasa si ‘telectualu’ Rosca a avut niscai ziceri pe aceasta tema.

In general, dupa ce si-a terminat programul de dresura, orice ‘telectual devine refractar la orice idei noi care nu fac parte din bagajul de „gimbuslucuri” cu care l-au dotat DRESORII.
De exemplu, DRASATII intr-ale stiintelor economicesti – contabilii – considera ca pamantul este un ACTIV ca toate celelalte, deoarece si cu ajutorul pamantului se produc bunuri…

In miopia dresajului lor, nu baga de seama ca intre pamant si orice alt activ exista o diferenta FUNDAMENTALA…
Daca un tractor este un activ care se poate strica si poate fi inlocuit, daca o uzina intreaga este o suma de active care se pot strica si pot fi inlocuite, fiind rodul creatiei omenesti, PAMANTUL este rodul CREATIEI DIVINE si, odata pierdut, NU MAI POATE FI INLOCUIT.

De aceea PAMANTUL intra in definirea unei NATIUNI.

O natiune este definita ca fiind o colectivitate umana care stapaneste un TERITORIU COMUN (PAMANT), are o LIMBA COMUNA si are o CULTURA COMUNA (OBICEIURI, DATINI, CREDINTE).

Evreii, cand au purces sa-si recupereze tara pe care o considerau ca fiind a lor inca din antichitate, au purces si la reinvierea unei limbi moarte – ebraica – si au facut ca aceasta limba (denumita acum ivrit), sa fie limba oficiala a statului Israel. De asemenea, pentru a evita orice pericol de instrainare, PAMANTUL Israelului este, in proportie de 93%, proprietate publica (de stat) iar restul de 7% nu poate fi vandut decat NUMAI STATULUI ISRAEL.

Noi, in 89, aveam toate premisele sa ne pastram pamantul, dar DRESATII ne-au impus cliseele lor, adica ne-au IMPUS sa socotim pamantul UN ACTIV OARECARE…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s